søndag 14. september 2014

Sopphelg


Det sies at det er det O Store Soppåret i år. Det syns!
Skogen er full av sopp i mange farger og fasonger.

Jeg har ikke peil på sopp, så for meg å dra med gutta ut i skogen bare for å finne masse forskjellig, morsom sopp er kanskje ikke akkurat det smarteste jeg kunne gjøre. Vi fant kantarell, men to sopp er ikke akkurat nok til noe måltid, så de fikk stå.




Mannen pakket sekk og hagle og dro på jakt i helgen. 
Tilbake stod en høygravid tjukkas, en hyper 3-åring, en småpjusk 5-åring, en understimulert flatcoated retriever... -i et vær som sa "kom deg ut"!

Da var det ikke så mye annet å gøre enn å brette opp ermene og mobilisere. 
Vi har ikke beveget oss så langt fra huset, men vi bor fint sånn sett, så det er ikke nødvendig.




Heldigvis er det alltid et stort ja fra gutta hver gang jeg spør om vi skal ta en tur til Nordpolen. De skjønner at vi ikke skal til selve Nordpolen, men vi har vårt eget sted som vi ofte går til. Navnet fikk det da Lyder en gang hadde med seg kompass og da pilen viste at vi gikk rett mot nord nesten hele veien så måtte jo dette være Nordpolen! 

På veien må vi forbi passere flere spennende og rimelig utfordrende steder, men er like morsomt hver gang. Først må vi forbi trollet, så gjennom Skumlesund, deretter gå vi gå over krokodille-elven og til slutt må vi lure oss forbi der hvalrossene bor. Det er fascinerende hvor fantasifulle barn er på tur...




Det ble ikke så mye sopp med hjem, men mannen ramlet inn døren med jaktnettet fullt av kantareller ikveld så det var fint!  Han hadde visst skutt en fugl også, men all fangsten ble til herremåltid på hytta i løpet av helgen. Jeg fikk dessverre bare sett fotobevis...




Håper du har hatt en fin septemberhelg!



1 kommentar:

Christina Mari sa...

Herlige bilder! Ser ut som dere har hatt en fin sopptur.
Håper den nye uken blir flott for dere.
Klem Christina

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen ♥ Klem Silje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...