mandag 31. mai 2010

Kjøkkenet er flislagt!


Det er hektiske dager... 

Mye jobbing, Lyder er særdeles aktiv (puh!) og vi bruker hvert eneste ledige sekund på å få huset innflyttingsklart før ferien...





Selv om helgen gikk med til både jobb og familiekos, fikk mannen flislagt og fuget ferdig kjøkkenet. Jeg er veldig fornøyd med resultatet! Selv om det var første gang han har flislagt, skulle man tro at han ikke har gjort annet!




Nå må jeg snart bestemme meg for knotter og håndtak...


søndag 30. mai 2010

Mine topp 3 akkurat nå!


Her er min topp 3-liste for NIBs utfordring om hvilke 3 interiørartikler jeg ønsker meg aller mest akkurat nå!


#1

Et tøft, robust, shabby spisebord med mulighet for minst 8 gjester...


Copyright Living

Homa & Cottage og Living fører bordet Southwood med bordplate av resirkulert alm.
Syntes det er veldig fint!


#2

To stk Louis Ghost stoler fra Philippe Starck!


Syntes disse er noe for seg og vil bryte fint med mine andre gamle spisestuestoler. Planen er å ha disse ved hver ende av spisestuebordet. Egentlig ikke helt min stil, men jeg har funnet ut at jeg må ikke kjøre meg helt fast...


#3

En tøff lysekrone til trappegangen...




 ...Som for eksempel en av disse; Moulins eller Nantes lysekrone fra NorDesign.
(beklager den dårlige kvaliteten på bildene...)


Det var mine topp 3 akkurat nå!
Hva er dine?


lørdag 29. mai 2010

bArNaS DaG


Det er X-antall loppemarked i området i helgen...




Men, idag er det Barnas Dag! 

Vi valgte å la loppemarked forbigå i stillhet og ta en pause fra listing, snekring og maling og tok oss en velfortjent familiedag i vårsolen!


Dagen har vært knall med pølse og is, sol og ballonger, klovner og barnetog. Lyder syntes det var veldig spennende med så mye liv og røre, selv om han var litt pjusk i formen og nesen rant. Tror det var like greit å få seg en liten luftetur.




Mens Lyder tok seg en liten høneblund var det nok tid til at mor og far fikk satt seg ned med en god, halvannen times lunsj ved bryggen. Det er lenge siden sist, og vi nøt hvert sekund!

Lyder fikk en ballong som var det nærmeste vi kom en av favorittene hans: Pororo! Sammen fulgte de nøye med på de store barna som gikk i tog og hadde kledd seg ut til det passende tema  
Melodi Grand Prix.




Nå venter en lang kveld og natt på jobb for min del.

Håper dere får en feiende flott lørdagskveld!

Tar jeg ikke helt feil skal vel noen følge begivenhetene i Telenor Arena...


torsdag 27. mai 2010

Ja vi maler og vi maler...


...og det blir så fint og flott,
når vi bruker hvitt og hvitt og hvitt og hvitt og hvitt og grått!




Pinsen har, som nevt, gått med til blant annet maling.
Veggene på barnerommet har fått tre strøk med maling på vegger, to strøk i taket og ny tapet.
Nå gjenstår litt listing, maling av gulv og vinduskarm og så er rommet innflytningsklart!




Jeg er sååå fornøyd med tapeten! Den er så dus og fin gjorde seg virkelig som en liten brytning mot alt det hvite! Jeg ble veldig glad på Lyders vegne og håper og tror at han kommer til å trives her!

I stue og kjøkken gjenstår det maling av gulv og vi er godt igang med listing. Mannen har gjort det bra i valg av lister. De har fin profil, men er ikke "too much". Personlig syntes jeg at lister kun skal gjøre den jobben de er til for, og være rene og diskret i stilen slik at de ikke tiltrekker seg for mye oppmerksomhet.




Vi har bestemt oss for noen shortcuts -i hvertfall i denne omgang, så kan vi heller ta det etterhvert (hørt den før, eller..? Haha!) -Nei men vi MÅ bare få kommet oss i hus snart, så da får noen ting være "greit nok". Jeg har blant annet innsett og godtatt at enn så lenge må jeg bare leve med den fæle (ja for det er virkelig fælt!) strukturen i strien vi har i gangen i første og andre etasje. Den får få seg noen malingstrøk, så blir det uansett veldig mye bedre enn den klamme fargen som er der nå!




Ellers er midtveggen i trappegangen klar for tapetsering. Jeg gleder meg virkelig til å se tapeten på veggen! Vi har òg endret mening når det gjelder fargevalg i trappen. Planen var å male den helt hvit, men etter å ha skrapet har vi funnet gammel gråmaling på selve trinnene. Det er en god løsning, og så er det jo fint å kunne beholde noe i huset slik det en gang var. Derfor blir det grå trinn og resten hvitt!




Lyder kom hjem igjen idag, så det blir lite tid til maling i huset på noen dager -i hvertfall for min del. Kanskje jeg kan få startet på noen av møbelprosjektene mine! Det står noen stusslige møbler i hagen som venter på både vask, puss og maling...


Ønsker dere en fortsatt fin torsdag!


onsdag 26. mai 2010

Bruktfunn!


Dagens "pause" så langt har vært de 10 minuttene jeg tilbragte i en bruktbutikk i byen.
Jeg kjenner at det kribler når jeg går inn slike dører -i spenning over muligens å finne en en skatt.

Dagens fangst var disse søte frukt-asjettene fra PP




Mannen var, som forventet, ikke like begeistret som meg.

Jeg skjønner egentlig ikke helt hvorfor jeg ivrig pakket dem ut og viste dem frem, for jeg hadde jo ikke akkurat forventet et høyt hurra! Hadde jeg bare satt dem inn i skapet, så hadde han trodd at vi alltid hadde hatt dem. 
Neste gang...




For å gjøre hans liv med en brukt-loppis-antikk-glad-tjei som meg lettere, har jeg lovet at dersom noe kommer inn, skal tilsvarende mengde ut. Selv syntes jeg dette høres ut som en fornuftig plan og et godt tiltak i mitt forsøk på å legge av meg "jeg kan ikke kaste den for kanskje jeg vil angre eller en dag få bruk for den"-uvanen min...


Ha en strålende onsdagskveld da dere!!

tirsdag 25. mai 2010

Før og etter: Krakk


Fort og gæli!




Jeg fant en gammel krakk i en bod hos pappa. Kan ikke huske at han noen gang har brukt denne, og regner derfor heller ikke med at den vil bli savnet... -Så jeg tok en liten "bedre å be om tilgivelse enn tillatelse" og lot den bli prøvekanin for zinkspray.



Den var grønn og skjønn, men ikke skjønn nok til at jeg gadd å bevare den slik den var. Den vil nok gjør seg bedre som grå hos meg. Vasket den godt med salmiakk og sprayet på et jevnt lag med zinkspray. Aner ikke om det vil holde, men det var fort gjort og vel verdt et forsøk!



Resultatet ble fint og det skal ikke bli noe problem å finne et passende sted til krakken i huset!

Middagen er fortært på høykant og nå skal vi ned på huset og jobbe videre!

Håper dere alle får en finfin tirsdagskveld!

søndag 23. mai 2010

Kjøkkenet tar form!


Kjøkkenet begynner for alvor å ta form!

Idag har vi vært supereffektive og blant annet svingt oss med malekosten, sparklet og foret ut vinduer. På kjøkkenet har vaskemaskinen har kommet på plass og benkeplaten har blitt pusset og fått sitt første strøk med olje. Det gjenstår, som dere ser, endel ting før det er 100%...




Til min store fortvilelse, ser det ut som kildesorterings-planen min går i vasken -bokstavlig talt! Avløpet kommer rett opp fra gulvet midt under vasken og ikke inne ved veggen som normalt. Ja ja, vi må vel bare svelge noen kameler når vi velger et over 100 år gammelt hus... Det betyr at skuff-systemet ikke vil fungere, vi vil få mindre plass til bøtter. Det må derfor bare bli et skap uten uttrekk-funksjon. Jeg håpet i det lengste at det skulle løse seg på en eller annen måte, men jeg må nok bare innse at slaget er tapt. Nå gjelder det å finne et godt nok alternativ... Hmm...




Jeg er så fornøyd med valg av vask. Stor, dyp, god kum! Herlig! Har i tilleg kjørt på med et monster av en blandebatteri; IKEA Domsjø. Det blir kanskje ikke så estetisk pent, men jeg tror det blir veldig praktisk og funksjonelt. (Har ikke fått montert på den øverste delen enda).

Noe annet jeg er fornøyd med er at vi valgte å forlenge benken under vitrineskapene, forbi vinduet og bort til benken ved komfyren. Jeg tror den vil komme godt med! Ikke bare gir den ekstra benkplass, men den gir mulighet for å kunne "gjemme" ting som skammel og matskålen til Lotte.




Jeg fikk meg en løpetur med hund og mann i ettermiddag også. Kjenner at det, sammen med godt kosthold om dagen, gjør at batteriene lades fortere og jeg har overskudd til den hektiske tiden vi er inne i!

Nå får jeg komme meg i seng for vi skal tidlig opp og fortsette arbeidet på huset imorgen!

Håper dere har hatt en fin 1. pinsedag og at dere har noen koselige planer for morgendagen!

lørdag 22. mai 2010

En bra dag!


Dagen idag har vært en effektiv dag!




Den har ikke vært så produktiv, men allikevel har jeg fått utrettet mye!
Jeg har handlet inn bøttevis(!) med veggmaling, takmaling, gulvmaling, tapetlim og grunning.
I tillegg har jeg fått planlagt mye og ikke minst tatt noen avgjørelser (det er ikke like lett å bestemme seg med så mye som skal gjøres om dagen og jeg har 1000 tanker i hodet av gangen...) 

Lyder har dratt på pinseferie med mormor og oldemor til Hjertet i Telemark, så vi kan være litt effektive disse fridagene!




Jeg har også fått pusset to spisestuestoler og servantskapet til badet. Planen er å få vasket dem ned før dagen er omme så de er klar til maling!

Det beste denne dagen var løpeturen i skogen sammen med Lotte (hunden vår). Det blir desverre altfor lite tid til slikt om dagen. Døgnet har rett og slett ikke nok timer... -Men i august, når huset forhåpentlig begynner å bli ferdig og Lyder begynner i barnehagen, da for jeg tid til slikt igjen!




Viser noen bilder fra badet. Ferdig støpt, og flisleggingen starter over pinsen. Håper bare flisene ligger klare... Det gjorde de nemlig ikke sist jeg sjekket, så vi får håpe at Megaflis har fått orden på sakene!

Ønsker dere en finfin pinseaften!


Back to the 80s!


Vi har fått lagt veggpanel ferdig på soverommet, 
og det gir en herlig følelse av å tre rett inn i et 80-talls hjem når du passerer dørstokken!

Vi er ferdige med to runder kvistlakk, og idag begynner grunningen.




Veggen bak sengen (til høyre i det ene bildet) skal tapetseres, så det er kanskje på tide at jeg bestemmer meg for hvilken tapet jeg vil ha...

Nå må jeg på en skikkelig shoppingrunde og handle takmaling, veggmaling, tapetlim ++ så vi ikke står der i helligdagene med sjegget fullt av postkasser og ikke har noe å ta oss til!


Ha en herlig lørdag -makan til sommervær!
Ønsker dere samtidig en happy og solfyllt pinse!

torsdag 20. mai 2010

Dilla på knott!


Jeg elsker knotter!
Det er utrolig hva en fin knott kan gjøre med et vanlig, trist møbel!




Ta IKEA for eksempel. Det er ikke uten grunn at deres møbler finnes i hjemmene til 90% av befolkningen, men selv om mange av møblene er veldig praktiske, fine og til en god pris er det kjedelig å ha like møbler som alle andre. Jeg har derfor byttet ut knottene på alle IKEA-møbler jeg eier, og føler at de på den måten blir litt mer unike. Har desverre ingen bilder å vise, da alle møblene mine pt står på en låve, men jeg skal vise dere når de kommer i hus!




På min tur til Bergen i helgen var jeg selvfølgelig en tur innom min favorittbutikk Farmors Hus. Som vanlig fant jeg noen søte knotter. Jeg aner ikke hvor mange knotter jeg har i samlingen min, men det begynner å bli noen etterhvert. Jeg samler ikke på dem, men det er det så morsomt å ha noen fine knotter liggende hvis man plutselig vil freshe opp noe. En ny knott og vips så har du et nytt møbel!




En annen butikk med fine knotter og ikke minst gode priser på knottene er Indiska! Absolutt verdt en titt for de av dere som ikke pleier å ta turen innom. Jeg smeltet da jeg så disse vakre knottene med rosa roser og grønne sommerfugler. Jeg tror kanskje at de skal få pryde servantskapet til badet...

Ellers måtte jeg ta med meg disse søte serviettene og trehjerter og kroner. Veldig dekorative som til/fra lapper på gaver eller så kan de bare pynte opp en liten knagg.




Jeg skal lade opp til oppussings-pinse! Lite ferie her i gården for tiden, men vi ivrer etter å bli ferdige og komme oss i hus, så ferien får vente til høsten!

Ønsker dere alle en god torsdagskveld!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...