mandag 29. mars 2010

Fotografbesøk


Forrige mandag var Lyder og jeg i studio hos fotograf Styrk Fjærtoft Trondsen.

Jeg var ved godt mot da jeg tuslet bortover gaten med Lyder i vognen, gåbilen og herr. Kanin under armen og en bag full av skift, bleier, håndklær og diverse remedier til å fange Lyders oppmerksomhet. Jeg hadde planlagt dagen nøye, og truffet bra både på måltid og søvn, så dette skulle gå som en lek! Joda, det var ingenting å si på forberedelsene... Men, jeg fikk erfare at selv med godt forarbeid er det til syvende og sist opp til Lyder om han vil smile, le, hyle, lage grimaser osv. -Og joda, det er morsomt med grimaser, men ikke alle er like sjarmerende. Det var ikke bare bare å håndtere en opplagt og energirik 1.-åring i studio. Etter èn time var jeg gjennomsvett og hadde hvilepuls som på en middels tung treningsøkt. Puh!



Jeg har, som tidligere nevnt, vært veldig spent på resultatet, og når jeg nå sitter med det foran meg må jeg si at det gikk over all forventning! Spenningen lå ikke på fotografens ferdigheter, men på om det i det hele tatt var et bilde av Lyder der han ikke løp hylende ut av studio... Hylene var ikke gråt, men ekstase over å få løpe halvnaken rundt i et stort rom.



Styrk har retursjert 30 av de fineste bildene i sort/hvitt og farge, og nå sitter vi i tillegg med en cd med 250+ bilder som vi selv har bruksrett til. Styrk er en fantastisk hyggelig person og en fremragende fotograf som jeg kan anbefale på det varmeste! Du kan ta en titt på hjemmesiden hans her.


Nå drar vi til fjells og der er det dårlig med internett... Det skal bli litt deilig òg.

Jeg vil derfor benytte anledningen til å ønske alle en riktig fin påskehøytid! Håper dere får tilbragt noen fine dager med familie og venner enten det regner eller solen skinner fra skyfri himmel. Det viktigste er å nyte  fine dager sammen og kanskje forevige noen flotte øyeblikk!

Klem Silje

fredag 26. mars 2010

Snekring og maling



I går kveld fikk vi jobbet noen timer sammen i huset. Det er ikke så lett å få til at begge er der samtidig, så vi måtte bruke tiden godt. Selv om vi hadde en kort, timålt tid var vi produktive og det er så godt å se forandring. Det går sakte men sikkert fremover!





Mannen har startet med å sette opp panelplatene, og er ferdig med den veggen på kjøkkenet som skal ha panel. Vinduene i spisestuen er sååå koselige, men spør du mannen er nok ikke han like enig om dagen... Det er litt arbeid med å få skjært til platene rundt dem.




Jeg fikk malt to strøk i taket på kjøkkenet, så nå mangler det litt maling på veggen, og så er det klart for montering av kjøkkeninnredningen. Forhåpentligvis får vi gjort dette i løpet av påsken. -Dvs vi er ikke helt riktig, for jeg tar med meg Lyder og Lotte og drar til fjells, så får mannen arbeidsro. Lenge leve kjønnsroller...




På veien måtte jeg en tur innom blomsterbutikken. Det er litt trist og livløst i huset om dagen, så jeg måtte ha noe som kunne friske litt opp. Denne søte Ranukelen var midt i blinken, og ga en herlig stemning i vinduskarmen som en kontrast til alt rot og støv. 




Jeg har en travel helg med både jobb og besøk av svigers, så det spørs om det blir noen blogging. Jeg ønsker alle en riktig god helg, og alle dere som får ta en tidlig ferie ønsker jeg en avkoblende, matglad og forhåpentligvis solfyllt påske med familie og venner!

torsdag 25. mars 2010

Morning glory med Starbucks coffee!


God morgen alle sammen!

Ja for idag er det en god morgen! Lyder glimtet til med dyp søvn frem til kl.07.00(!), og det var det ikke bare han som trengte...

Morgenen blir ikke noe dårligere når man kan hive litt vann i ansiktet, hente dagens avis og sette seg ned med en stoooor kopp med kaffe fra Starbucks! Pappa kom nylig hjem fra London og hadde importert noen poser House Blend til meg. Den vekker gode minner fra tiden i Colorado...




Et lite stikkord for denne uken er ventetid... Jeg føler at det er så mye jeg venter på for tiden. Lyder og jeg var hos fotografen på mandag og skal få bildene før påske. Jeg er mildt sagt veldig spent på resultatet, og innser i ettertid at det å ta en 1.-åring til fotograf ikke er noe sjakktrekk...

Svar fra kommunen angående barnehageplass til Lyder er rett rundt hjørnet det, og jeg håper vi kan juble for 1. valg fra høsten av...

Ellers så venter, lengter og gleder jeg meg til påske! Da skal Lyder og jeg opp på gården til mormor i hjertet av Telemark og koooose oss med god mat, skiturer og forhåpentligvis masse deilige solstråler i ansiktet! Lover å ta masse fine bilder!!


 



Til slutt må jeg nesten vise noen bilder av de flotte rosene jeg fikk av svigermor til Lyders 1. års dag 10. mars! De stod lenge så majestetisk og flott i all sin prakt i stuen. Hvite roser... Noe av det nydeligste som finnes!



Ha en finfin torsdag alle sammen og kom dere ut i solen! -Nå skal jeg nyte nok en kopp med mørk, sterk, velduftende og ikke minst velsmakende kopp med House Blend... Mmmm....


søndag 21. mars 2010

Tulipan-tid


Nå er det Tulipan-tid, og det er et en fryd for øyet å få dem i hus! -Enda en ting jeg gleder meg til i det nye huset; fargerike tulipaner i lyse omgivelser. Herlig er det hvertfall, med vårstemning og Tulipaner. Kanskje er de fra Amsterdam..?


Idag har Lyder, Lotte, oldemor og jeg gått en lang tur i nydelig vårsol. Heldig er Lyder som har en sprek oldemor å trille med, og heldig er oldemor som er så sprek og kan gå lang tur med oldebarnet!


Ha en fortsatt fin søndagskveld!!

lørdag 20. mars 2010

Lørdags-lasagne

Kvelden har vært stille og rolig -akkurat en slik lørdagskveld jeg trengte nå. Vi har kost oss med hjemmelaget lasagne. Tenkte jeg kunne dele den med dere, for den er nyyyydelig!

Oppskriften er fra http://www.ica.no/. Første gang jeg skulle lage hjemmelaget lasagne googlet jeg det og fant denne, og når sant skal sies så har jeg aldri prøvd noen annen oppskrift. -Men hvorfor skal man det når man er superfornøyd med den man har? Never change a winning team...
Denne passer fint til 4 personer og en gjennomsnittlig stor ildfast form:

9 pastaplater -gjerne fullkorn
2 dl ost -gjerne blanding av vanlig og parmesan

Kjøttsaus
ca. 400 gram karbonadedeig
3 ss olje
1 hakket løk
2 fed haklket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpurè
1 dl vann
salt & pepper
basilikum, oregano og evt estragon
(du trenger ikke bruke alle krydderne, men jeg syntes det blir best. Jeg har i mest basilikum. En grei fordeling er 3/6 basilikum, 2/6 oregano og 1/6 estragon)

Ostesaus
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
3 ss parmesan og litt vanlig gulost
muskat -hel muskatnøt som du rasper selv smaker mest og best!)
salt og hvitt pepper


Brun kjøkkdeigen. Varm litt olje i en kjele og ha i hakket løk, finhakket hvitløk. La dette putre i et par minutter og ha deretter i resten av ingrediensene, inkludert kjøttet. La småputre i ca. 10 min.
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melk. Ha i salt, pepper og muskat. Når den tykner ha i osten og rør om til den smelter.
Legg lagvis lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus. Start med en liten dæsj kjøttsaus bare sånn at platene ikke skal feste seg i bunn. Fortsett så med plater, kjøttsaus, ostesaus, plater osv... Avslutt med ostesaus og fordel ost på toppen. Dryss over litt basilikum.
Stekes på 200 grader i ca. 40 min.. La den hvile i 10 min før servering.
Server med salat og grove rundstykker.




Velbekomme og en fortsatt god helg til dere alle!

fredag 19. mars 2010

Hurra for Lyder -igjen...

Idag har vi vært hos Heidi, Johanna og Hedvig og hatt en ekstra bursdagsfeiring for Lyder. Alltid koselig å være sammen med dem, og jeg får en vekker på hvordan den blir å ha en 3-åring i hus... Herlig ærlig og full av maur!

Hedvig ble ett år i november og var ikke sen med å få på seg kronen da hun hørte at det var bursdagsfeiring på gang!

Jeg bakte en gulrotkake til dagens selskap. Jeg brukte en oppskrift jeg fant på http://www.klikk.no/mat som utgangspunkt og gjorde noen justeringer:
5 egg
3 dl sukker
4 dl siktet mel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
5 ss smeltet smør
5 dl revet gulrot
2 dl grovhakkede valnøtter
skall fra ca. en halv appelsin

Glasur
250 g Filadelphia
1 ts vaniljesukker
3 ss smeltet smør
300 g melis

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
Rør inn mel, kanel, bakepulver og vaniljesukker.
Vend inn smør, gulrot, nøtter og appelsinskall.
Hell i smurt form og stek ved 180 grader i ca 45 min.
Lag glasur ved å piske lett sammen alle ingrediensene.


Jeg kjøpte en kjempefin hjerteform på Nille. Den var både billig og bra! Jeg brukte de samme "teknikkene" som på bamsekaken: Sprayet formen med formfett og siktet på et tynt lag med mel slik at kaken skulle løsne lettere fra formen. Glasuren ble påført med min gode hjelper fra Wilton; kremmerhus med munnstykke 16. Jeg syntes det ble flott og rosettene glinset som porselen. Det grønne 1-tallet er glasur tilsatt grønn konditorfarge.

Det er vel ikke det flotteste 1-tallet jeg har sett, men ellers syntes jeg kaken ble veldig fin!

torsdag 18. mars 2010

Kotelett med rotgrønnsaker til de minste



Dette er også en smakfull middag til de minste. Skjærer man bort de feteste delene på svinekoteletter er dette magert og fint barnemat- kjøtt. Rimelig er det òg!


1/3 del koteletter
1/3 del poteter
1/3 del gulrot og kålrabi
vann
persille
evt. en halv buljongterning


Skjær bort fett og ben fra kotelettene og kutt i terninger. Ha litt vann i en kjele og ha i kjøttet. La trekke i ca. en halv time. Kutt poteter, gulrot og kålrabi i terninger og ha i gryten. Persille og buljong gir ekstra god smak. La alt trekke en god stund. Hvor lenge er litt ettersom hvor god tid du har, men får det trekke minst en time blir kjøttet godt og mørt og lettere å mose.

Moses, fordeles i glass, avkjøles og fryses.

 

Velbekomme!

tirsdag 16. mars 2010

Det nærmer seg påske...


Jeg ser ingen grunn til å ikke dra frem litt påskepynt og ikke minst påskegodt. Det er så mye fargerikt og fint som gir en god vårstemning om dagen. Et herlig tegn på at vi går lysere og grønnere tider imøte, selv om snøen fremdeles klorer seg godt fast.



Det er ikke lett å skulle pynte til påske i noen andres hus, så jeg drømmer og tenker mye på hvor koselig det skal bli med påske i huset neste år!




Jeg var en tur på Søstrene Grene. De har mye nips, og man kan finne mye morsomt der. Disse påskeharene og eggene hadde de til "gi bort"-pris. Veldig søte. Jeg syntes selvfølgelig at de hadde gjort seg enda bedre i et "lyst miljø", men nå om dagen må jeg ta det jeg har for hånden!

Ha en god tirsdag alle sammen!

mandag 15. mars 2010

Kanin fra Maileg


De er gjengangere på interiørbloggernes barnerom, og det er ikke så rart. Jeg har selv lagt min elsk på disse særegne sjarmørene fra Maileg. Sjekk ut deres hjemmeside for andre søte ting på http://www.maileg.dk/



Lyder var så heldig å få en stor kanin av morfar til bursdagen sin. Det blir nok flere av dem når jeg skal begynne å innrede rommet til Lyder i huset.




Ha en finfin, solfyllt mandag!

søndag 14. mars 2010

Gulvsliping og søndagsvask


Det har vært en produktiv helg i huset med både gulvsliping, takvask, gulvvask, riving av belegg i trapp og annet herlig småplukk... Mannen var en racer med slipemaskinen fra Bautas, og vi ble overrasket over hvor fin den gamle, slitte parketten faktisk kunne se ut! Vi får ta en ny tenkerunde på om gulvet faktisk skal males hvitt, eller om vi finner noen god og praktisk løsning på å bevare den lyse, luta look'en.

Noen som har forslag til hva man kan gjøre??

Søndag var det langt fra hviledag hos oss, men storrengjøringen gikk som en lek med god hjelp fra Sjur og Eirin.



Det var med tungt hjerte jeg rev rosetten i taket, men den var helt malplassert i forhold til hvor vi skal ha spisebordet, så vi får satse på å få opp en ny. Hadde vi ikke revet den nå, så hadde jeg bare angret. Ja, jeg sier jeg, for jeg tror ikke manne bryr seg nevneverdig om hvor lampene henger...

Med gipsplatene oppe på kjøkkenet begynner det å bli klart for panel og malingspann. Til uken kommer kjøkkenet, så vi må bruke tiden godt fremover for å holde progresjonen oppe. Foreløpig har det egentlig gått over all forventning, og jeg tror at jeg kan si at vi er i rute.

Jeg har fått en ny god venn i Jordan. Nei ikke landet, men tak- og veggmoppen! Den har vært til god hjelp under dagens vaskeøkt. Hadde du spurt nakken min, så er vel ikke den helt enig, men imorgen er den sikkert back on track igjen.


Ønsker alle en fortsatt fin søndagskveld! Lyder sover og jeg skal skynde meg opp til en venninne for litt kaffe og skravling!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...